Paus Franciscus bidt om vrede voor een ‘wereld in gevaar’

Paus Franciscus bad gisteren in de Basiliek van Santa Maria Maggiore voor wereldvrede. Naast het bidden van de rozenkrans bad hij ook een smeekbede tot Maria.

Smeekbede :

O Maria, onze Moeder, we komen opnieuw voor u. U kent de zorgen en strijd die zwaar op onze harten drukken in dit uur. We richten onze blik op u, dompelen ons onder in uw ogen en vertrouwen ons toe aan uw hart.

Ook u, O Moeder, hebt moeilijke beproevingen en menselijke angsten onder ogen gezien, maar u was moedig en dapper. U vertrouwde alles toe aan God, beantwoordde Hem met liefde en gaf uzelf zonder voorbehoud. Als de onverschrokken Vrouw van Liefde snelde u naar Elizabeth om haar te helpen, ging u in op de noden van het echtpaar tijdens de Bruiloft in Kana, en verlichtte u met standvastigheid in het hart op Calvarië de nacht van verdriet met de hoop van Pasen. Uiteindelijk gaf u met moederlijke tederheid moed aan de bange discipelen in de Bovenkamer en verwelkomde u met hen de gave van de Geest.

En nu smeken wij u: hoor ons geroep! We hebben uw liefdevolle blik nodig die ons uitnodigt om te vertrouwen op uw Zoon, Jezus. U die bereid bent onze zorgen te omarmen, kom ons te hulp in deze tijden van onrecht en verwoestende oorlogen, droog de tranen van de lijdenden die rouwen om het verlies van hun geliefden, wek ons op uit de verdoving die ons pad verduisterd heeft, en ontwapen onze harten van geweld, zodat de profetie van Jesaja spoedig wordt vervuld: “Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen; het ene volk zal tegen het andere geen zwaard meer opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren” (Jesaja 2:4).

Wend uw moederlijke blik op de menselijke familie, die de vreugde van de vrede en het gevoel van gemeenschap is kwijtgeraakt. Spreek voor ons te beste in deze wereld vol gevaar, zodat de mensheid het leven mag koesteren en de oorlog mag afwijzen, zorg draagt voor de lijdenden, de armen, de weerlozen, de zieken en de verdrukten, en ons Gemeenschappelijk Huis mag beschermen.

Wij roepen om de barmhartigheid van God, O Koningin van de Vrede! Verander de harten van degenen die haat zaaien, laat de wapens die dood veroorzaken verstommen, doof het geweld dat zich in het hart van de mensheid ontwikkelt, en inspireer vredesprojecten van degenen die over naties regeren.

O Koningin van de Heilige Rozenkrans, ontwar de knopen van egoïsme en verdrijf de donkere wolken van het kwaad. Vul ons met uw tederheid, til ons op met uw zorgzame hand, en schenk ons uw moederlijke omhelzing, die ons doet hopen op de komst van een nieuwe mensheid, waarin “de woestijn een boomgaard zal worden, een boomgaard als een woud. Het recht zal zich vestigen in de woestijn, gerechtigheid wonen in de boomgaard. Dan zal de gerechtigheid vrede stichten, rust en vertrouwen voor altijd.” (Jesaja 32:15-17).

O Moeder, Salus Populi Romani, bid voor ons!

Bron: Vatican-news