Leestip van de dag – donderdag 22 aug 2019

Christus leeft! – Postsynodale exhortatie in het Nederlands

Postsynodale exhortatie ‘Christus vivit’ van paus Franciscus aan de jongeren en aan heel het volk van God is in het Nederlands vertaald.

Christus leeft! Hij is onze hoop en Hij houdt de wereld eeuwig jong. Alles wat Hij aanraakt wordt jong, nieuw en vol leven. Daarom zijn dit de eerste woorden die ik tot elke jonge christen wil richten: Hij leeft en Hij wil dat jij leeft!
Dit is de alinea waarmee Christus Vivit – Christus leeft!, de postsynodale exhortatie van paus Franciscus opent. In de brief blikt de paus terug op de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping, die in oktober 2018 in Rome plaatsvond.

Met hartelijke genegenheid richt ik me tot alle jonge christenen in deze apostolische exhortatie, dat is een brief die aan enkele opvattingen van het geloof herinnert en tegelijkertijd aanspoort om te groeien in heiligheid en toewijding aan de eigen roeping, schrijft de paus in de inleiding. Maar omdat dit ook een mijlpaal is op een synodale weg, richt ik mij ook tot heel het volk van God, tot de herders en tot de gelovigen, want allemaal worden we uitgedaagd en ertoe aangezet na te denken over en voor jonge mensen.

Lees verder …